תמיכות ממשלתיות

מדי שנה קובע משרד האוצר את תחומי הפעילות להן יוענקו תמיכות ממשלתיות מתקציב המדינה, לפי סעיף 3א' לחוק יסודות התקציב.

התמיכות מוענקות לעמותות הפועלות במגוון מטרות: חינוך, תרבות דת מדע, אומנות, רווחה, בריאות, ספורט וכו'.

לכל תחום פעילות קובע משרד האוצר את התקנה התקציבית ואת הסכום הכולל לתמיכה אשר יחולק בין העמותות הפעולות באותו תחום פעילות.

נוהל תמיכות - נוהל זה הינו באחריות משרד האוצר והוא תקף ואחיד לכל המוסדות הנתמכים ע"י המשרדים השונים ובכל תחומי הפעילות השונים.

מטרת הנוהל היא להבטיח שימוש ראוי ונכון בכספי התמיכה, בהתאם למטרות שהוגדרו ואושרו ולצורך שמירה על חלוקה שוויונית בין המוסדות.

הנוהל מסדיר את תהליך ההגשה, תהליך בחינת הבקשות, התנאים לקבלת כספי התמיכה, הדרישות להתנהלות מצד העמותה ואופן הפיקוח.

מבחני תמיכה - סכום התמיכה אשר נקבע יחולק למוסדות השונים עפ"י מבחני תמיכה שוויוניים אשר אותם יקבע המשרד המתקצב. זהו מסמך המגדיר את סוגי המוסדות הרשאים להגיש בקשה לתמיכה, את תנאי הסף לקבלתה ואת אמות המידה על פיהם תחולק התמיכה בין המוסדות. מבחני התמיכה מתפרסמים לציבור הרחב באופן פומבי.

הגשת הבקשה 

"קול קורא" - באחריות כל משרד ממשלתי אשר אושרה לו חלוקת תמיכה ממשלתית, לפרסם מדי שנה "קול קורא" להגשת בקשה לתמיכה. מסמך זה הינו הזמנה להגשת בקשות תמיכה ובמסגרתו מפורסמים מטרות התמיכה, מועדי ההגשה והמסמכים הנדרשים.

פורטל מרכב"ה - מערכת אינטרנטית המקושרת למשרדי הממשלה השונים ואשר דרכה מתבצעת ההתקשרות עם המשרד התומך: הגשת הבקשה, שליחת מסמכים, העברת דוחות ביצוע וקבלת הודעות ודרישות שונות מהמשרד.

הכניסה למערכת מתבצעת ע"י נציג הגוף, אשר הוסמך ואושר לכך ע"י המשרד התומך.

לאחרונה חודשה המערכת כך שניתן יהיה להתחבר גם באמצעות מערכת הזדהות לאומית וללא כרטיס חכם.

למרות ההקלה, חשוב לציין כי חלק ממסמכי הבקשה צריכים להיות חתומים באמצעות חתימה דיגיטלית של שני מורשי החתימה בעמותה. ולכן, על אף החידוש במערכת על כל עמותה לדאוג שיהיו בראשותה 2 כרטיסי חתימה דיגיטלית של מורשי החתימה.